Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2008 00:32 - Преглед на един стар вестник
Автор: ludomirce Категория: Политика   
Прочетен: 1360 Коментари: 1 Гласове:
0



Днес видях на една маса стар вестник. От 7 март. Реших да хвърля един поглед. И такива неща прочетох, че реших да направя като по телевизията - един бърз преглед + мои мисли по темите. Те така - да започвам:
Водеща новина била, че Станишев наредил политиците и администрацията да разкаже за бизнеса на роднините си. Господин Станишев, няма да стигне времето на едните да разкажат за бизнеса, а на Вас да прочете, че ще ви изтече мандата само в това... Смешни са такива изказвания и даже не хвърлят прах вече в очите на гласоподавателите. Представям си какво ще бъде изказването на един партиен лидер: "Нормално е жена ми да има кръг от фирми, които печелят държавни поръчки! Такава е практиката в ЕС!". Край на цитата... Значи това не е новина...

Новина: Даскали забавляват чужденци на морето! Представете си учителката си по химия, която обяснява свойствата на солената вода на група любопитни ангийски туристи. Или учителката ви по литература разказва за "Морето и мястото му в българската поезия". Но защо се стигна до такова масово уволняване на учители? Нямало деца - ами няма да има! С 300 лв. заплата не може да има... И на същата тази страница има друга новина, където пише че ще се правят училища в бившите казарми? Не разбрах - последно ще закриваме или ще откриваме училища? Тоест министъра на образованието ще закрива училища, че даже ще дава и пари на тези общини, които успеят да закрият най-много училища, а военния министър ще открива... Стискам палци образователния да не реши да прави армия за училищата... Една близка роднина ми разказва колко е лесно да се манипулира тълпа от непросветени хора. Как така правили в САЩ и някои други държави... Мислите че няма почва у нас? Помислете си за гласуващите за партията за по-горе споменатия лидер!

Новина: Стари казарми стават забавачки! Там пък казват, че щели да правят нещо подобно на военни градчета... като в една друга държава. И щели да съкратят армията, за да се увеличат заплатите. И за да има пари за тези жилища щели да продадат 4 имота. Единия с 19 сгради. Като имат толкова имоти що не вземат военните сами да си построят градчетата - хем по-евтино ще излезе, хем малко и войничетата ще поработят, а не само да гонят мухите по цял ден (живея в блок с доста военни и са ми разказвали за ежедневието си). Но навярно някой министър никога няма да е чувал за фирмата на 2-ия си братовчед, която по случайност купила имота за 1/4 от пазарната стойност!

Новина: Слагат камери във влаковете! Болна тема в последните дни, но аз само ще изкажа идеите на министрите и моите. Според властимащите и мислещи там хора във влаковете трябва да се сложат камери, датчици за дим, да се проверява багажа на пътниците, да се намали багажа на пътниците, поимени билети, скенери за оръжие(?), забрана на запалките, листовки за информация, кондуктори ще дават обяснения като в самолетите(?)! Боже, колко мъка има на тоя свят! Това, което съм изброил идва от статията, не си измислям, въпреки че някой може да си помисли нещо подобно... Да започнем с камерите. Дори да допуснем, че сложат камери, които никак не са евтини и успеят да ги захранят, къде ще отива сигнала? Ще се записва или ще има един полицай във всяко купе с по 10-ина екрана? Датчици за дим - да! Да се проверява багажа на пътниците? Смях. Дядо ти Стоян тръгнал да прекопава лозето ще му проверят торбата? Или на баба Гинка торбата, която се завръща от села с урожая от лятото? На запад, пък и на изток не съм чувал подобни мерки да има. Някой ще ми бърка в багажа... Пък и си представям времето, което ще отнема проверката... Да се намали багажа - ще си намалят и броя на пътниците... Няма да коментирам защо! Поимени билети - е затова вече не ми се говори. Ще ни следят Интернет трафика, а сега и поименно кой къде е пътувал... Скенери за оръжие? Не съм чувал за такива - металдетектори, датчици за запалими вещества... Може, свежарско... Само дядо Стоян как ще си прекара мотиката за лозето? Все пак може да се използва за оръжие! Забрана за запалките. О, ужас! Как ще пътуват пушаците... дори да не пушат! Според мен трябва да забранят и дезодорантите. Все пак и те са леснозапалими. А дамите да ползват парфюми!
Сега моите мисли. Елементите за интериора от труднозапалими или негорими материали (има доста такива)! Кабелите да са в защитени и огнеупорни канали. Датчици за дим! И пръскалки + резервоари за вода под покрива! По-лесно за изпълнение от камерите. По този начин пожарите могат да бъдат гасени предварително. А за вратите - има специални пожарникарски врати. Според мен така могат да бъдат направени всички врати във влаковете - отвън не се отварят, отвътре - да!

Стигнах до 4-та страница на вестника, но не ми се пише повече. Ако се чудите защо написах горното... ами омръзна ми всички да ни мислят само за гласоподаватели и слепци и всички по-големи или по-малки политици да мислят само за кражби и да ни подхвърлят лъжи.... И още много мисли, но ще ги споделям с времето тук...



Тагове:   вестник,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krotalka - Полезно е
12.03.2008 00:43
Човек трябва по-честичко да поглежда към старите вестници. Тако по лесно ще разбере, как се опитвт(понякога успешно) да го правят на маймуна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ludomirce
Категория: Лични дневници
Прочетен: 71824
Постинги: 30
Коментари: 31
Гласове: 169
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930